Сръбските дипломати ще започнат от днес да се завръщат в

...
Сръбските дипломати ще започнат от днес да се завръщат в
Коментари Харесай

Сръбските дипломати започват да се връщат в посолството в Скопие

Сръбските дипломати ще стартират от през днешния ден да се завръщат в посолството на Белград в Скопие, а сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич и неговият македонски сътрудник Никола Димитров ще се срещнат в петък в Ниш, с цел да стартират решаването на отворените въпроси за развиване на другарските връзки на двете страни и двата народа, оповестиха белградският вестник " Вечерне новости " и македонската организация МИА.

Завръщането на посланика на Сърбия в Скопие се чака на 31 август. При завръщането си в Скопие посланикът ще изиска среща с премиера Зоран Заев още на 1 септември, написа изданието, а този четвъртък сръбският президент Александър Вучич ще одобри посланика на Македония. Поетапното нормализиране след дипломатическата рецесия при започване на седмицата бе контрактувано сред външните министри Димитров и Дачич, малко след телефонния диалог сред Заев и Вучич.

Белградските вестници оповестяват, че двамата са договорили в телефонен диалог правилата на бъдещото съдействие след дипломатическо-политическата рецесия сред двете страни, която породи след изтеглянето на личния състав на посолството на Сърбия в Скопие за съвещания в Белград, написа Българска телеграфна агенция.

Според в. " Политика " диалогът им дава сигнал за утихването на бурята в връзките сред двете страни. Изданието отбелязва, че двамата в дълъг и открит диалог са разгледали нововъзникналите условия в връзките сред двете страни и се съгласили, че Сърбия и Македония единствено в разговор ще вземат решение всяко вероятно различие във взаимните си връзки.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Балкани (4563)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР