Сръбски военен самолет Миг-21 се разби в Западна Сърбия близо

...
Сръбски военен самолет Миг-21 се разби в Западна Сърбия близо
Коментари Харесай

Последният сръбски МиГ-21 UM се разби на границата с Босна и Херцеговина

Сръбски боен аероплан Миг-21 се разруши в Западна Сърбия покрай границата на страната с Босна и Херцеговина, заяви министерството на защитата, представено от АП.

Местните медии оповестяват, че самолетът е паднал в двора на една селска къща в село Брасина.

Сръбската телевизия РТС съобщи, че един от водачите е умрял, а един селяндур е бил ранен. Други детайлности не се оповестяват.



Падналият аероплан Миг-21 UM е последният от този вид в сръбската войска, който е бил 34 години в употреба. Това са общо 261 самолета от този вид, доставени през 1986 година за потребностите на тогавашната Югославската национална войска. Последният ремонт на разрушилия се Миг-21 е бил изработен преди четири години.



Военният анализатор Александър Радич съобщи пред организация Бета, че аргументите, заради които самолетът е върнат за приложимост като цяло, са изцяло неразбираеми, само че в Сърбия излишно е основан обликът, че всичко би трябвало да се употребява.

" Самолетът е изпратен за главен ремонт през 2010 година и е прекарал цели шест години в него, което е извънредно, защото главният ремонт е измерван в месеци преди този момент. След това е върнат за приложимост, само че през май 2018 година е кацнал още веднъж заради механически аргументи. Върнат е в употреба на 7 май тази година ", сподели Радич.

По думите му потреблението на този аероплан е доста подозрително, изключително откакто Сърбия непрекъснато се хвали, че е ремонтирала ескадрилата от по-модерните МиГ-29.

" Но имаме министър на защитата Александър Вулин, който се хвали, че към момента използваме Strela 2M, макар че те са изцяло остарели. В специалността има огромно въздействие на политиката, има прекалено много потребност да се покаже, че сме мощни. Създадена е рискована обстановка, с цел да създадем чудеса от остарялата техника ", сподели още Радич.

Говорейки за МиГ-21, който катастрофира през днешния ден, Радич сподели, че самолетът е освен един от последните самолети от този вид, пристигнали в Югославия, само че и един от последните създадени в някогашния Съюз на съветските социалистически републики, на които от дълго време е предишното времето им и е доста мъчно да се набират аварийни елементи.

В интервала от 1962 до 1986 година Югославия набира 261 самолета МиГ-21 в няколко разновидността за своята войска. В своята петдесет и осемгодишна история на потребление, МиГ-21 е летял в девет разнообразни разновидността в югославското и сръбското небе, т.е. в три генерации за развиване, отбелязва n1info.com.

Бяха доставени общо 41 MiG-21 F-13, 36 версии на PFM, 12 R разследващи версии, 25 M версии, шест версии MF и 91 самолета в най-модерната версия Bis. За потребностите на образованието на летателния екипаж са снабдени двуместни първо, второ и трето потомство, т.е. 18 самолета МиГ-21 U, седем МиГ-21 Съединени американски щати и 25 МиГ-21 UM, последният от които катастрофира през днешния ден.

За малко време в JRV бяха употребявани дузина самолети МиГ-21 на иракските Военновъздушни сили, които дойдоха в Югославия за главен ремонт в края на 80-те години и които в никакъв случай не бяха доставени на притежателя заради войната в двете страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР