Сръбски отбор спечели световното първенство по готвене на тестисиОбявиха победителите

...
Сръбски отбор спечели световното първенство по готвене на тестисиОбявиха победителите
Коментари Харесай

Сръбски отбор спечели световното първенство по готвене на тестиси

Сръбски тим завоюва международното състезание по готвене на тестиси
Обявиха спечелилите в 15-тото издание на „ Световното състезание по готвене на тестиси “ в Сърбия, предава Агенция Франс Прес.

За поредна година „ Муд(р)ияда"-та в село Мутан, намиращо се на стотина километра от столицата Белград, притегля професионални готвачи и хиляди любопитни фенове на нетрадиционните кулинарни специалитети.

Макар тестисите, които са сиви на цвят и много наподобяват на бъбречета, да не са обичана храна за множеството хора, уредниците се кълнат в техните свойства на афродизиак.

„ Тази година имаше някои в действителност забавни вкусови комбинации… спечелилите бяха фантастични “, съобщи австралийката Филомена О’брайън, включена в тазгодишното тричленно жури, което беше насила да дегустира ястията, приготвени от близо 20 тима.

Основател на фестивала е Любомир Ерович, който даже разгласява готварски книги за готвене с тестиси.

Тазгодишният победител е сръбски тим, само че представителите на Япония и Франция също се показаха почтено.

„ Използването на тестиси в [традиционни за] френската кухня предписания беше съществено предизвикателство “, сподели един от готвачите от френския отбор, който има собствен ресторант в Париж.

„ Все отново сме удовлетворени от резултата “, добави той и показва ястието, с което тимът му завоюва специфичната премия на феста — тестиси от бик с фоа гра и шоколадови „ солени топки “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР