Сръбски журналист, който твърди, че има информация за убийството на

...
Сръбски журналист, който твърди, че има информация за убийството на
Коментари Харесай

Сръбската полиция издирва изчезнал разследващ журналист

Сръбски публицист, който твърди, че има информация за убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович, е липсващ.
Полицията разгласи, че търси репортера Стефан Цветкович, откакто колата му бе открита в родния му град Бела Църква с отворени порти и включени фарове, написа електронното издание "Болкан инсайт ". Десетки жандармеристи, водолази, кучета и два хеликоптера го търсят.
През февруари журналистът разгласи, че за убийството на Иванович са платени 40 000 евро, и сподели фотография на обвинени. През години той нееднократно се е оплаквал, че е получава закани от политици и олигарси поради работата си. През март 2017 година няколко висши членове на ръководещата Прогресивна партия го осъдиха за клюка, само че по-висш съд анулира присъдата от две години и три месеца затвор.
Оливер Иванович бе един от знаковите водачи на косовските сърби, само че влизаше и в спорове с ръководещите в Белград, тъй че теориите кой стои зад гибелта му са разнопосочни.
Той бе убит през януари в Митровица, което накара Сърбия да замрази договарянията с Косово. Иванович, ръководител на Гражданската самодейност "Свобода, народна власт и правдивост ", беше измежду главните сътрудници за разговор с НАТО, Организацията на обединените народи и Европейския съюз на територията на Косово.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР