Сръбски гражданин хвърли граната срещу американското посолство в Черна гора

...
Сръбски гражданин хвърли граната срещу американското посолство в Черна гора
Коментари Харесай

Разследват мотивите за атаката срещу американското посолство в Черна гора

Сръбски жител хвърли граната против американското посолство в Черна гора и се самовзриви с втора бомба. Властите в Подгорица проверяват претекстовете за снощното нахлуване. Други убити или ранени няма.

Две детонации са се чули към среднощ пред задачата на Съединените щати в черногорската столица. Делели са ги единствено няколко секунди. Половин час по-късно държавното управление в Подгорица заяви, че е открит трупът на нападателя, като се допуска, че той се е самовзривил след първата детонация, a на интернет уеб страницата на посолството беше оповестено известие, че убити или ранени измежду личния състав му няма.
Мевлудин Нуходжич, министър на вътрешните работи на Черна гора: " Министерството на вътрешните работи и държавното управление на Черна гора най-остро осъждат нападението против посолството на Съединените щати. Съжаляваме за случилото се. Всички държавни органи подхващат ограничения за откриване на случая и обезпечаване сигурността на чиновниците на посолството. "
След аутопсията на нападателя управляващите оповестиха, че той е бил гражданин на Подгорица, само че е бил роден в сръбския град Кралево през 1976 година, а буквите му са Д.Я. Не е бил прочут на службите за сигурност. Черногорските медии бяха към този момент съобщили, че става дума за Далибор Яукович и бяха разгласили негова фотография от профила му във фейсбук, както и фотография на грамота от някогашния югославски президент Слободан Милошевич за заслуги при защитата на страната от бомбардировките на НАТО през 1999 година.

Мотивите за нападението към този момент остават незнайни.
 © Българска телеграфна агенция  Атака против американското посолство в Черна гора Атака против американското посолство в Черна гора
Неизвестен мъж хвърли тази нощ взривно устройство по постройката на посолството на Съединени американски щати в столицата на Черна гора, преди да се самовзриви. Според локални м...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР