Сръбски депутат от управляващата Сръбска прогресивна партия нарече клането в

...
Сръбски депутат от управляващата Сръбска прогресивна партия нарече клането в
Коментари Харесай

Сръбски депутат нарече клането в Сребреница освобождение

Сръбски народен представител от ръководещата Сръбска прогресивна партия н арече клането в Сребреница през 1995 година " избавление " и благодари на военния водач на босненските сърби Ратко Младич за " брилянтно извършената военна интервенция " , оповестява радио Свободна Европа.

Владимир Джуканович употребява " Туитър " ден преди да бъдат навършени 24 година от избиването на 8 000 мъже и момчета в Сребреница - най-големият геноцид в Европа от Втората международна война.
 Хиляди участваха в марш в Босна в памет на жертвите в Сребреница
Хиляди участваха в марш в Босна в памет на жертвите в Сребреница

100-километровият марш се организира по маршрут

" Искам да поздравя сръбския народ за деня на освобождението на Сребреница. Благодаря на военачалник Ратко Младич за брилянтно извършената военна интервенция ", написа депутатът в обществената мрежа.

Белград и босненските сърби отхвърлят да одобряват, че всеобщото изтребване на мюсюлмански мъже и момчета е геноцид.
 Лидерът на босненските сърби настоя, че не са правили геноцид в Сребреница
Лидерът на босненските сърби настоя, че не са правили геноцид в Сребреница

Иска наново отваряне на дебата по тематиката

Сребреница падна в ръцете на силите на босненските сърби на 11 юли 1995 година Мюсюлманското население избяга от града, избран като " безвреден " за цивилни от Организация на обединените нации. Хората се скрили в обекта на Организация на обединените нации с вяра миротворците да ги защитят. Когато водените от Младич сръбски сили навлезли в обекта на Организация на обединените нации, холандските миротворци предали базата . След това босненските сърби разделили мъжете и момчетата и ги екзекутирали, а дамите и девойките изпратили на друго място под техен надзор.

Бившият политически водач на босненските сърби Радован Караджич беше наказан за военни закононарушения през март 2016 година, а Младич получи пожизнен затвор през 2017 година Той е приет за отговорен в геноцид и военни закононарушения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР