Сръбската тенисзвезда Новак Джокович не може да участва в Откритото

...
Сръбската тенисзвезда Новак Джокович не може да участва в Откритото
Коментари Харесай

Решено: Джокович трябва да напусне Австралия


Сръбската тенисзвезда Новак Джокович не може да взе участие в Откритото състезание на Австралия и ще би трябвало да напусне страната. Федерален съд в Мелбърн отхвърли жалбата му против анулирането на неговата виза.

Новак Джокович

С единомислещо решение на правосъдния състав на Федералния съд на Австралия Новак Джокович загуби обжалването на решението за наново. Тенисистът не е имунизиран против и дойде в Австралия с здравно удостоверение.
Редакцията предлага
Сега сърбинът ще бъде депортиран и няма да вземе присъединяване в Откритото състезание на Австралия, което стартира на следващия ден в Мелбърн. Това правосъдно решение не може да бъде обжалвано. Според осведомителната организация AAP обаче е допустимо то да бъде атакувано пред Върховния съд – най-висшата правосъдна инстанция на Австралия. Шансовете за триумф обаче са дребни, се прибавя в информацията.

Риск за здравето и положителния ред

През седмицата имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук лиши наново визата на сърбина, с претекста, че наличието на тенисиста в страната може да съставлява риск за здравето и " положителния ред " на австралийската общност и " може да бъде повлия негативно на напъните за имунизация на останалите хора в Австралия ".

Адвокатите на апелираха едноличното решение на Хоук, като делото бе гледано от Федералния съд в цялостен състав. На него магистратите единомислещо взеха решение да не уважат втория зов на сърбина.

Забрана за влизане в страната

Новак Джокович няма да има правото да стъпва на територията на Австралия в границите на идващите три години.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР