Сръбската тенис звезда Новак Джокович получи подкрепата на тенис асоциацията

...
Сръбската тенис звезда Новак Джокович получи подкрепата на тенис асоциацията
Коментари Харесай

Джокович получи публична подкрепа от американската тенис асоциация и US Open

Сръбската тенис звезда Новак Джокович получи поддръжката на тенис асоциацията на Съединени американски щати и уредниците на Откритото състезание на Съединени американски щати в опита му да бъде позволен в страната и да вземе присъединяване в идните шампионати на американска земя. При актуалната обстановка Джокович не дава отговор на критериите за допускане на чужденци на територията на Съединени американски щати, защото не е имунизиран срещу ковид. Действащите все още ограничавания са годни до края на април, само че Новак Джокович подаде молба за особено изключение, с цел да влезе в страната и да играе на шампионатите в Индиън Уелс и Маями.

Организаторите на Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати разгласиха изказване на формалната си страница в обществената мрежа Туитър: „ Новак Джокович е един от най-великите първенци, който нашият спорт е виждал. Американската тенис асоциация и Откритото състезание на Съединени американски щати се надяват, че Новак ще има триумф в желанието си на влезе в страната, а почитателите ще могат да го видят още веднъж в деяние в Индиън Уелс и Маями. “

Заради имунизационния си статут Джокович пропусна Откритото състезание на Австралия и шампионата от Големия шлем в Съединени американски щати през предходната година.

„ Скоро ще се разбере. Благодарен съм на уредниците на шампионатите в Индиън Уелс и Маями за тяхната обществена поддръжка. Те желаят да играя на тези съревнования и съм признателен, тъй като аз също имам огромно предпочитание да вземам участие. Очаквам с неспокойствие положително решение скоро, само че това не е в моите ръце “, разяснява Новак Джокович.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР