Сръбската суперзвезда в мъжкия тенис Новак Джокович достигна смята, че

...
Сръбската суперзвезда в мъжкия тенис Новак Джокович достигна смята, че
Коментари Харесай

Джокович: Благодарен съм, че се състезавам в една ера с Федерер и Надал

 Джокович: Никога не съм се потил толкоз на US Open
Сръбската суперзвезда в мъжкия тенис Новак Джокович доближи счита, че конкуренцията с Роджър Федерер и Рафаел Надал му е помогнала да доближи до това равнище, до което е сега.

" Благодарен съм, че бях и не преставам да се състезавам в една епоха с тези играчи. Също за опцията да стана очевидец на тяхното великолепие и съревнование. Надал и Федерер реализираха една от най-големите борби за всички времена, съревновавайки се на най-големите подиуми толкоз дълго време.

Изоставах в директните мачове и против двамата, само че в последно време съумях да обърна наклонността. Да, съумях да печеля някои значими мачове против тези тенисисти, само че изгубих и много такива. Не може да се каже, че срещите се развиват в избрана посока. Става въпрос за съперничества в интервал от 10-15 години. Случва се да спечелиш няколко пъти подред, а по-късно и те да вземат такава серия.

Мачовете против Надал и Федерер, а също и Мъри, ме направиха играча, който съм през днешния ден. Това по този начин, тъй като постоянно съм желал да печеля против тях в желанието си да бъда №1, да спечелвам трофеи от Големия шлем и да осъществявам всичките си триумфи в моята кариера ", сподели Джокович.

Вече се намираме в заключителните етапи на последния шампионат от Големия шлем за годината US Open. Остават единствено още няколко мача, които да дефинират първенеца за 2018 година в конкуренцията.

Довечера миналогодишният отличник в шампионата Рафаел Надал ще има извънредно сложна задача в полуфиналната си среща, защото от другата страна на мрежата ще бъде намиращият се във превъзходна форма Хуан Мартин дел Потро.

Битката посред им в Ню Йорк стартира час преди среднощ, а след тях на корта ще излязат Кей Нишикори и Джокович. Сърбинът завоюва " Уимбълдън " и гони втори следващ трофей от Голямия шлем след завръщането си от интервенция на лакътя, до момента в който Кей също към този момент откри ритъма си след своите здравословни проблеми.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР