Сръбската полиция не разреши провеждането на публично събрание в центъра

...
Сръбската полиция не разреши провеждането на публично събрание в центъра
Коментари Харесай

Скандал в Босилеград - управляващите в града блокираха българска политическа партия

Сръбската полиция не позволи провеждането на обществено заседание в центъра на град Босилеград, проведено от Стефан Костов. Той е частен предприемач и лидер на листата " Да върнем достолепието на народа " на изборите за Национален съвет на българското малцинство в Сърбия, които ще се проведат на 4 ноември. Това оповестиха от Културно-информационния център на българите в Босилеград, съобщи БГНЕС.
Костов е подал поръчка в полицията в Босилеград за осъществяване на обществено заседание на 21 септември, на което е желал да показа програмата на ръководената от него изборна листа за Национален съвет на българите. В писмото, подписано от командира на полицията в Босилеград Новица Стоянов написа, че партията " Това сме ние ", също е подала заявление за осъществяване на две обществени събрания на същото място в центъра на Босилеград от 09:00 до 13:00 часа и от 13:00 до 22:00 часа!? Става дума за партията на кмета и настоящия ръководител на Националния съвет на българското малцинство Владимир Захариев.
Според Културно-информационния център на българите в Босилеград случилото се е нарушаване на член 54 от Сръбската конституция - за свободата на събранията. Българската организация смята, че с тези дейности изборите за Национален съвет на българското малцинство в Босилеград ще се проведат под напън на кметската власт, полицията и ръководещата партия.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР