Сръбската легендата Люпко Петрович представи своята автобиографична книга Люпко –

...
Сръбската легендата Люпко Петрович представи своята автобиографична книга Люпко –
Коментари Харесай

Петрович разменя книги със Стоичков

Сръбската легендата Люпко Петрович показа своята автобиографична книга " Люпко – името на футбола " в Белград. Повече от 200 посетители пристигнаха да уважат Петрович, който е най-славният треньор на Сърбия. Домакините от хотел „ М “ по този начин и не съумяха да намерят задоволително столове за всички. А героят на деня раздава подписи, колкото трае един мач. Помощник №1 на легендата бе 10-годишният му внук.На първата редица Петрович сложи шефовете на Цървена звезда и Партизан, с цел да покаже, че футболът е над съперничеството на терена.

" България е моята втора татковина – сподели пред аудиторията Петрович и залата се огласи от овации. – Там съм работил най-вече отвън Сърбия и съм постигнал най-вече триумфи. Стоичков ми написа в своята книга, че съм №1 на Сърбия. Аз му изпращам моята. Христо е един от най-великите в историята на футбола и за всички времена на България ". Кавалерът на " Златната топка " прати своята книга - " Това съм аз " на Петрович, който надписа една от книгите си, която пък бе предопределена за именитата осмица.

Йован Секулич, журналистът, написал творбата, сподели детайлности. " Това не е роман на Люпко или роман за Люпко – изясни създателят. – В тази книга се приказва единствено за футбол. За всичко, което се е случвало в кариерата на Петрович, която към този момент продължава половин век ".

На трибуната до Люпко застана най-великият сръбски футболист в историята Драган Джаич. Той беше спортният шеф на Цървена звезда, който докара Петрович за треньор и по-късно двамата завоюваха Купата на европейските първенци във край против Сампдория. " Люпко е учебник по футбол – сподели Джаич. – Взехме го в Звезда, тъй като можеше да чете играта и да ни направи по-специални. Люпко е доста повече от Цървена звезда и от КЕШ. Той е индивидът футбол. “

На първия ред в залата седна Любиша Тумбакович, който пък е най-големият треньор в историята на кръвния зложелател Партизан. Двамата с Петрович са огромни другари от доста години. Гост беше и Божидар Малкович, президентът на олимпийския комитет на Сърбия. Непрекъснато около Люпко се въртеше и една от най-големите митове на Цървена звезда от шампионския отбор през 1991 година Драгиша Бинич. Присъства и някогашният футболист на Локомотив (София) от 90-те Горан Василевич.

" Труд "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР