Сръбската дирекция за гражданска авиация не е дала разрешение на

...
Сръбската дирекция за гражданска авиация не е дала разрешение на
Коментари Харесай

Сърбия и Черна гора се скараха заради коронавируса

Сръбската дирекция за гражданска авиация не е дала позволение на националния транспортьор на Черна гора – " Montenegro Airlines ", да лети до страната в отговор на отхвърли на Подгорица да отвори границите си за сръбските жители от 1 юни, написа БГНЕС.
Сръбският министър председател Ана Бърнабич преди този момент осъди този отвод на Черна гора и го свързва с неепидемиологични аргументи. Черногорският министър председател Душко Маркович съобщи в понеделник, че Подгорица ще отвори границите си за жители на няколко страни от началото на юни. Става дума за десетина страни в Източна и Западна Европа, като се изключи Босна и Херцеговина (БиХ), Сърбия и Русия.
Решението на Подгорица беше взето на фона на изострените несъгласия сред черногорските управляващи и Сръбската православна черква, чиито права бяха подкрепени от Белград и Москва, съобщи РИА Новости.
" Montenegro Airlines " по-рано разгласи, че се готви да възвърне комерсиалната връзка, а първите полети ще бъдат до Белград. Междувременно сръбската дирекция за гражданска авиация реши да откаже позволение за работа и достъп на черногорския въздушен транспортьор. Обосновката на решението демонстрира, че държавното управление в Подгорица нарушава правилото на равноценност в придвижването на пасажерите, осведоми сръбската организация Танюг.
Решението влиза в действие от през днешния ден, 27 май. По-рано сръбското външно министерство разгласи отварянето на границите ѝ със прилежащи страни, в това число Черна гора, от 1 юни.
Черногорският институт за публично здраве разгласи в неделя първия ден след 68 дни от началото на пандемията, когато не беше оголен нито един нов пациент с COVID-19. Според организацията, всички инфектирани са били излекувани, а президентът Мило Джуканович разгласи,че страната е първата в Европа, която сполучливо се е преборила с ковид.
Още: " Коронавирусът: Поправките в статистиката в Европа не стопират "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР