Сръбската армия ще се сдобие с ракетна система за ПВО

...
Сръбската армия ще се сдобие с ракетна система за ПВО
Коментари Харесай

Сръбската армия ще се сдобие с китайска система за противоракетна отбрана

Сръбската войска ще се снабди с ракетна система за Противовъздушна отбрана FK-3 китайско произвеждане, оповестява профилираният интернет портал Балканска мрежа за сигурност, представена от организация Бета. Доставката към този момент е контрактувана и платена, прибавя уеб сайтът, представен от Българска телеграфна агенция.

Това излиза наяве при деликатен прочит на годишния отчет за бизнеса на предприятието Югоимпорт - СДПР за предходната година, в който написа, че са подписани покупко-продажби за експорт на стойност 620,3 милиона $, а максимален дял има доставката на "ПВО системи FK-3 ".

"ПВО системата FK-3 стартира да се загатва в медиите преди две години като система, която ще бъде поръчана за модернизиране на териториалната Противовъздушна отбрана на Сърбия. В тези публикации доставката се свързва непосредствено със срещите сред президентите Александър Вучич и Си Дзинпин.

Порталът добавя, че тактическо-техническите характерности на К-3 са "мистериозни ", тъй като става въпрос за система за експорт, която не е била употребена до поръчката от Сърбия.

Япония отхвърля на Съединени американски щати скъпата система за противоракетна защита

На оръжейните изложения до момента китайците даваха единствено общи информации, съгласно които става въпрос за система с обхват на заличаване до 100 км отдалеченост и 27 км височина.

За китайската военна промишленост износът на Противовъздушна отбрана в Сърбия е излючително значимо навлизане на изцяло нов пазар, тъй като до момента ползватели на китайски системи със междинен и огромен обхват са били единствено китайски съдружници от Азия, написа порталът.

В рамките на 250-та ракетна бригада на Противовъздушна отбрана за защита Сърбия има пет дивизиона ракетни системи Нева и Куб, както и една батарея система Панцир С-1, купена наскоро от Русия. Две дивизиона системи Нева и батареята Панцир са ангажирани за защитата на Белград, а по един дивизион системи Куб са ситуирани в Ниш, Нови Сад и Крагуевац, добавя Бета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР