Сръбска следа в източването на банкови сметки в Нова Загора.

...
Сръбска следа в източването на банкови сметки в Нова Загора.
Коментари Харесай

Арестуваната банкерка е разследвана и в Сърбия! Измамните й схеми са повече от скандални

Сръбска диря в източването на банкови сметки в Нова Загора. Банкерката, упрекната в измамата, е разследвана и в западната ни съседка, научи Нова тв. Разплитането на схемата продължава. Георги Манев съумя да беседва с индивида, подал първия сигнал против банковата служителка.

В началото на февруари студентът, който пожела анонимност, открил, че от сметката му липсват пари. 

" Исках да отида да си изтегля пари, да си платя семестъра и като отидох в офиса, ми споделиха, че няма задоволителна наличност. Някъде над 22-23 хиляди лв. имах, само че действително налични имах към 167 лв. ", споделя пострадалият.

Остава доста изумен от наличността в сметката си. И изискал в детайли извлечение.

" И установихме, че са теглени парите ми от дебитна карта, която аз нямам такава 49 пъти ". Студентът подава тъжба от банката също алармират службите.

" Веднага откакто се установи случая, се назначи подробна вътрешна инспекция, която продължава и сега ", изясни Георги Султанов, районен управител.

А в банковия клон в Нова Загора не престават да идват ужилени инвеститори, с цел да си търсят парите. От сметката на Кольо Колев са източени близо 200 000 лв..

" И през днешния ден отново пристигам и апропо запитвам за нашия въпрос, никой нищо не може да каже. Мисля, че нещата ще продължат много време ", разяснява Колев.

Специалистите по банково право споделят, че банката би трябвало да възвърне изчезналите пари бързо. А не да чака присъди.

" Банката носи отговорност за вредоносните дейности на своите чиновници и откакто откри такива вредоносни дейности би трябвало незабавно да възвърне парите по сметките ", съобщи професор Валери Димитров, професор по банково дело.

Срок за връщането на парите обаче още няма.

" Трябва да имаме малко самообладание. Правим всичко допустимо и ще създадем, тъй че ще си получат сумите ", съобщи Георги Султанов, управител.

Задържаната 29-годишна банкерка, евентуално, е правила финансова активност и в прилежаща Сърбия. Има регистрации в разнообразни уеб сайтове като персонален банкер. От прокуратурата потвърдиха, че работят и по такава диря.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР