Сръбска прогресивна партия (СПП) на президента Александър Вучич спечели убедително

...
Сръбска прогресивна партия (СПП) на президента Александър Вучич спечели убедително
Коментари Харесай

Партията на Вучич печели убедително парламентарните избори в Сърбия

Сръбска прогресивна партия (СПП) на президента Александър Вучич завоюва безапелационно предварителните парламентарни избори.

СПП печели 46,3 на 100 от гласовете. На второ място е " Сърбия против насилието " с 23.6 на 100. Това сочат резултатите на CESID/IPSOS въз основата на 90,2% от подадените гласове.

На трета позиция е " Сръбската социалистическа партия " (СПП) на Ивица Дачич с 6,6 на 100. Коалиция НАДА получава 4,9 на 100 от гласовете. Ако тази наклонност се резервира в 250-местния парламент СПП ще има 128 мандата. " Сърбия против насилието " 65 мандата. ССП 18 мандата, а НАДА 13 мандата.

В Народното събрание ще влезе и групировката на доктор Бранимир Несторович с 4,8 на 100 или 13 депутатски места.

Унгарското малцинство ще има 6 мандата. Коалицията " Справедливост и помиряване и Демократически съюз " на хърватите във Войводина 3 мандата. Формацията на Сулейман Углянин - 2 мандата. По 1 мандат ще има листата Шаип Канберия и Руската партия.

Общо 18 партии и съюзи се бориха за поддръжката на 6,5-милионния електорат за 250 места в Народното събрание. Прагът за влизане в Народното събрание е 3% от гласовете, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР