Сръбска партия настоява за освобождаването от поста на министъра на

...
Сръбска партия настоява за освобождаването от поста на министъра на
Коментари Харесай

В Сърбия искат оставката на министър заради призив за санкции срещу Русия

Сръбска партия упорства за освобождението от поста на министъра на стопанската система Раде Баста, който прикани Сърбия да се причисли към политиката на наказания против Русия, оповестява ТАСС.

" Сега, когато имаме потребност от единение, Баста се стреми да раздели държавното управление на Сърбия по въпроса за присъединението към противозаконните наказания против Руската федерация. Особено срамно е, че Баста се крие зад тила на президента на Сърбия, за да подкопае независимостта и неутралитета, които Александър Вучич пази както от чужденците, по този начин и от сходни страхливци вкъщи ", се показва в изказване на Движението на социалистите (ПС) на Сърбия, водено от Александър Вулин - шеф на Агенцията за сигурност и разузнаване.
 Вучич: Сърбия няма желание да наложи никакви наказания против Русия
Вучич: Сърбия няма желание да наложи никакви наказания против Русия

Надява се на постоянни газови доставки на положителни цени

" Очакваме, че Баста ще покаже с оставката си от държавното управление какъв брой в действителност го е грижа за това, което цели, в случай че не успее да получи поддръжка от други министри в битката си против самостоятелна, неутрална и свободолюбива политика на нашата Сърбия. Движението на социалистите, учредено от Александър Вулин, се опълчва на налагането на наказания против Руската федерация ", добавя се в мнението.

По-рано Баста съобщи, че Сърбия " към този момент заплаща висока цена за това, че не постанова наказания против Русия " и прикани страната да се причисли към санкционната политика на Запада. Той прикани и всички министри да се изкажат по този въпрос.

В тази връзка представителят на съветското външно министерство Мария Захарова акцентира, че " в случай че Сърбия наложи наказания против Русия, натискът на Съединени американски щати няма да спре, а единствено ще се ускори " , и добави, че " за разлика от Съединени американски щати, Русия постоянно е уважавала Сърбия и нейния народ ".
 Вучич: Сърбия заплаща висока цена, тъй като не вкара наказания против Русия
Вучич: Сърбия заплаща висока цена, тъй като не вкара наказания против Русия

В страната му нямало нито антируска, нито антиукраинска истерия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР