Сръбска делегация, водена от президента Александър Вучич, подписа днес в

...
Сръбска делегация, водена от президента Александър Вучич, подписа днес в
Коментари Харесай

Сърбия и Китай дадоха старт на голяма инвестиционна програма

Сръбска делегация, водена от президента Александър Вучич, подписа през днешния ден в Пекин серия от контракти за съдействие с Китай, съобщи Танюг.

Един от подписаните документи е меморандум за съдействие с китайския консорциум Power Construction Compаny и азербайджансакта компания AzVirt за осъществяване на план за сектор от околовръстен път към Белград, включващ и мост на Дунав, на обща стойност 500 милиона евро.

С китайската компания CRBC е подписан общ контракт за реорганизация и рационализация на железопътната част от Коридор 10 от Белград до границата със Северна Македония, която е значима за свързването на Централна Европа с гръцкото пристанище Пирея.

Сръбското министерство на строителството, превоза и инфраструктурата и китайското министерство на търговията се договориха да основат работна група за капиталово съдействие в границите на съществуващата междуправителствена комисия за комерсиално и икономическо съдействие на Сърбия и Китай.

Двете страни подписаха и меморандум за съдействие по плана за създаване на метро в Белград и съглашение за съдействие с китайската компания CRBC за основаване на сръбско-китайски промишлен парк в Сърбия.

Очаква се по време на визитата на сръбската делегация в Китай да бъдат подписани още съглашение за стопанско-техническо съдействие сред държавните управления на двете страни, контракт за заем от китайската банка EXIM за строителството на Коридор 11, както и проект за двустранно съдействие сред двете държавни управления в границите на самодейността "Един пояс - веднъж ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР