Сръбкинята Оливера Йевтич, която беше грубо изблъскана на старта на

...
Сръбкинята Оливера Йевтич, която беше грубо изблъскана на старта на
Коментари Харесай

Пострадалата на Софийския маратон спечели бягането на 10 км във Варна

Сръбкинята Оливера Йевтич, която беше жестоко изблъскана на старта на Софийския маратон от Боян Вачев, се завърна в България. През октомври Йевтич не съумя да продължи надпреварата, а действието на Вачев провокира скандал и необятен отзив в медиите.

Вачев бе привикан на разпит, а пред bTV съобщи, че дейностите му не са били умишлени. Самата Йевтич разяснява, че случаят в София е затворена страница за нея, като в това време завоюва 10-километровата отдалеченост при дамите във Варна.

В конкуренцията имаше лекоатлети от 32 страни, а мароканецът Юсеф Сбай завоюва бягането в класическата отдалеченост и по този метод си обезпечи огромния джакпот през тази година от българската верига надпревари, която включва още маратоните в Стара Загора и София. Той измина 42-километровата отдалеченост за 2 часа, 17 минути и 25 секунди.

Преди месец Юсеф Сбай победи и на маратона в София, а в този момент след успеха си във Варна уточни, че не е удовлетворен от себе си, защото е дал по-слабо време от това в столицата.

На шесто място при мъжете се подреди състезаващият се за България Исмаил Синянджи, а Шабан Мустафа финишира осми. При дамите в класическата отдалеченост първа приключи Клементине Муканганда от Руанда, а на 8-о място се класира Надежда Ангелова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР