[Spyce] Още по темата Citi може да замени около 10

...
[Spyce] Още по темата Citi може да замени около 10
Коментари Харесай

Бързо, лесно, вкусно... сготвено от роботи

[Spyce] Още по тематиката
Citi може да размени към 10 хиляди чиновници с роботи

Американската капиталова банка възнамерява смяната да настъпи до 5 години
13 юни 2018
Европа изостава с цифровата промяна

Водят фирмите в Азия, следваните от тези в Северна и Южна Америка, демонстрира изследване на PwC
9 юни 2018
Европейската комисия не си пада по роботите, само че ще влага в изкуствен интелект

Брюксел желае Европейски Съюз да доближи вложенията на Китай и Съединени американски щати в технологиите на роботиката
25 апр 2018
4+1 | Изкуственият разсъдък НЕ е опасност, знаем ли какво Фейсбук знае за нас и грешките на Tesla

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
23 апр 2018
Учи, с цел да рОботиш

Образованието е ключът към работните места на бъдещето - единствено, че не образованието с което сме привикнали
5 апр 2018 През 2018 година роботът най-сетне размени индивида - най-малко в кухнята. Така дават обещание четирима ученици на MIT, които са основали първата роботизирана кухня, която готви ястия напълно сама за до три минути. Първият подобен ресторант към този момент работи в Бостън и сервира няколко типа салати и ястия в купа.

Spyce е робот, който приготвя и готви храната, а по-късно самичък почиства след себе си. На процедура ресторантът наподобява по този начин: клиентът прави поръчка на електронен екран, а по-късно може да наблюдава по какъв начин храната му се готви. В кухнята роботът се захваща с приготвянето, като първо изсипва съставките (предварително нарязани и готови отвън ресторанта), а по-късно стартира да ги върти с непрекъсната скорост. Съдовете за готвене могат и да бъдат загрети до избрана температура автоматизирано, в случай че ястието го допуска. Единствената човешка интервенция в процеса на Spyce e " декораторът " - индивидът, който дава отговор за сосове, добавки и външния тип на храната.

Създателите Майкъл Фарид, Брейди Найт, Люк Шултър и Кейл Роджърс настояват, че концепцията за роботизирана кухня ги сполетяла през 2015 година, в дните им на небогати и гладни студенти. Целта им била да основат по-ефикасен метод за подготвяне на храна. Искат обаче и ресторант с " отворен дизайн ", където всеки може да наблюдава по какъв начин се готви храната му. " Така разбираш какво се случва и не оставяш прехраната си на някаква мистериозна черна кутия ", споделя един от създателите, Брейди Найт.

Роботът би трябвало да е оптимално елементарен, с цел да коства допустимо минимум. Вместо да основат роботизирана ръка, която да ръководи процеса по безредие, четиримата вземат решение да основат въртящ се съд, който се задвижва от една перка и един мотор. Колкото по-сложна е машината, толкоз по-сложна и скъпа става тя, както и се усилва шансът нещо да се счупи, счита Найт.

Spyce предлага седем ястия, в това число веган, вегетариански и безглутенови, с цени до 7.50 $. Всяко се подготвя за под 3 минути. Ястията в ресторанта се сервират в купички, тъй като " роботите не могат за завиват бурито и да вършат сандвичи ", признават от Spyce.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР