Спускането за мъже по ски алпийски дисциплини на олимпийските игри

...
Спускането за мъже по ски алпийски дисциплини на олимпийските игри
Коментари Харесай

Силен вятър отмени спускането в алпийските ски от Пекин 2022

Спускането за мъже по ски алпийски дисциплини на олимпийските игри в Пекин беше анулирано поради неприятно време и мощен вятър. Това взеха решение съдиите на конкуренцията и организационния комитет, които три пъти отлагаха началото на конкуренцията, само че в последна сметка взеха решение, че тя не може да се организира.

" Спускането за мъжете няма да се организира поради актуалната метеорологична конюнктура ", гласи формалното известие от журито.

Съдиите прибавиха, че главните им терзания не са за сигурността на скиорите, а поради поривите напразно, които не разрешават идентични условия за всички участници.

Състезанието трябваше да стартира в 11 часа локално време (5 часа българско), само че в последна сметка малко преди 14 беше взето решение старт да няма.

Проблеми имаше още в събота, когато трябваше да се организира третата подготовка в спускането. При идентични условия обаче журито я приключи след третия играч, а това докара до неодобрение измежду някои състезатели. Марко Одермат, който е водач в Световната купа, беше един от тези, които бяха срещу.

По всяка възможност спускането ще бъде пренасрочено за понеделник. По стратегия на 8 февруари би трябвало да се организира надпреварата в супергигантския слалом при мъжете.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР