Спускаемият модул се отдели успешно от индийската лунна орбитална станция

...
Спускаемият модул се отдели успешно от индийската лунна орбитална станция
Коментари Харесай

Спускаемият апарат се отдели от индийската лунна станция „Чандраян-2“

Спускаемият модул се отдели сполучливо от индийската лунна орбитална станция " Чандраян-2 ", преди плануваното кацане в региона на южния полюс през уикенда, оповестиха АП и ТАСС. Всички системи на орбиталния и на спускаемия уред работят добре.

При днешната маневра спускаемият модул " Викрам " се отдели от мястото си на върха на орбиталния уред, където беше инсталиран още за изстрелването на задачата на 22 юли. Модулът към този момент доближи разстояние от към 100 км над лунната повърхнина.

Спускаемият модул на задачата " Чандраян-2 " ще се насочи към относително равнинен регион на 7 септември. Той ще достави на лунната повърхнина 27-килограмовия луноход " Прагиян ", който ще действа минимум един лунен ден (14 земни денонощия), с цел да изследва към този момент открити водни депозити.

Това ще е първият опит на Индия да кацне на естествения ни сателит. Кацането ще е комплицирано. Директорът на Индийската организация за галактически проучвания доктор Кайласавадив Сиван го разказа като " 15 ужасяващи минути ".

Ако Индия сполучливо кацне на Луната, ще стане едвам четвъртата страна с сходно достижение след Съединени американски щати, Русия и Китай. Индия възнамерява първата си пилотирана задача за 2022 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР