Спряно е строителството на площадката на Държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци”

...
Спряно е строителството на площадката на Държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци”
Коментари Харесай

Страшна драма! Единият от работниците, загинал край АЕЦ "Козлодуй", трябвало да...

Спряно е строителството на площадката на Държавното дружество „ Радиоактивни отпадъци” край Козлодуй. В понеделник там починаха двама служащи и бяха ранени още двама.

Към момента по случая работят всички отраслови институции, с цел да се обясни повода за трагичния случай.

Единият от починалите е от град Мизия. Оставали му единствено няколко месеца, до момента в който се пенсионира. Напуснал остарялата си работа и отишъл на този градеж, с цел да взима по-висока пенсия, оповестява Нова телевизия.

„ Четиримата са били в изкопа, а към тях са били кранисти, механически началник и лица, които са длъжни да стоят на работното място”, изясни Георги Разложки, зам. изпълнителен шеф на Директива за птиците РАО.

Все още не е ясна повода, заради която 5-метровите железни структури са рухнали върху хората. От фирмата-изпълнител настояват, че са спазени всички правила за сигурност.

От Държавното дружество „ Радиоактивни отпадъци” реализират контрол, само че и те могат да влизат в обекта единствено според специфичен режим.

„ Ние сме със специфични пропуски за достъп”, съобщи Ина Стефанова, основен инженер Директива за птиците РАО.

Досъдебното произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура - Враца е формирано за професионална немарливост. Разследването пък ще поеме Националната следствена работа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР