Спряно е разследването, в което прокуратурата търси кой направи снимките

...
Спряно е разследването, в което прокуратурата търси кой направи снимките
Коментари Харесай

Спряно е делото за чата между Гешев и Pi ar Sevi Boiko

Спряно е следствието, в което прокуратурата търси кой направи фотосите на чата на ръководителя на държавното обвиняване Иван Гешев с пиарката на някогашния министър председател Севделина Арнаудова по време на съвещание на парламентарната правна комисия през септември, заяви "Сега ".

На съвещанието се обсъждаше законът за Бюрото по отбрана, което от послушание на основния прокурор да мине към правосъдното министерство. Снимката бе публикувана от Отровното трио. По-късно и "Има подобен народ " също я пусна. Тогава се видя, че Арнаудова е записана с контактите на Гешев като "Pi ar Sevi Boiko ". Самата тя не отхвърли за кореспонденцията си с Гешев, тъй като имали "десетки събития дружно ", които са били отразявани.

През октомври водачът на "Боец " Георги Георгиев заяви, че по техния сигнал прокуратурата е почнала инспекция за разгласяването на фотосите.

"Преписката е решена от прокурор. Постановление за прекъсване на наказателно произвеждане. Дата 12 ноември 2021 ", са написали в този момент проверяващите.

Преди това като придвижване по преписката бе маркирано, че на 1 октомври на Столична дирекция на вътрешните работи е изпратено разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане за следствие от дознател. В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното произвеждане. Това може да стане, в случай че причинителят не е оголен, в случай че е лице с имунитет или в случай че има единствено един очевидец и той не може да бъде разпитан.

Прокуратурата е отказала да образува следствие против самия Гешев за чата с претекста, че той си е общувал с Арнаудова единствено от положително образование и не е направил никакво нарушаване, тъй като против пиара по това време в прокуратурата няма преписки и следствия. В постановлението си прокурор Венцислав Фердинандов стигна до извода, че хората, които са снимали и популяризирали чата на основния прокурор, са направили закононарушение, тъй като са погазили тайната на кореспонденцията му.

Фердинандов се произнесе по проблема за рекордните 13 дни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР