Спрян строителен обект създава опасност от свлачище и застрашава домове

...
Спрян строителен обект създава опасност от свлачище и застрашава домове
Коментари Харесай

Спрян уличен ремонт застрашава домове в Смолян

Спрян строителен обект основава заплаха от свлачище и заплашва домове на десетки в Смолян , написа bTV.

Застрашените къщи се намират на улица " Проф. Асен Василев " в регионалния град. Хората, чиито домове се намират на улицата, описват, че мечтаят пътят да бъде асфалтиран повече от 30 години.

Жителите са организирали голям брой подписки към локалната администрация. Лично ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък им заречен да се провиснал средства за улицата и тя да бъде ремонтирана.

Пред 2 месеца Община Смолян разпорежда социална поръчка на частна компания за ремонтни действия, които включват построяването на подпорна стена на улицата. Местните обаче са безапелационни, чеб емонт не се прави.
На 15 октомври тази година почнало строителство, само че за двата месеца до момента били осъществени единствено някои ровове, които в действителност подпокали 4 къщи и основали заплаха от образуването на свлачище.

" Започна строителството от 15 октомври и ние се зарадвахме, че най-накрая след 30 години ще имаме най-малко стена, по-късно воден цикъл и най-сетне евентуално и асфалт, само че за два месеца тука нищо не е направено, единствено тиня. Подкопаха четири къщи и оставиха всичко да се разрушава, без да ни дават никакъв отговор ", описа за малкия екран Костадин Узунов, който е един от живеещите на улицата.

От общината в Смолян изясняват, че към този момент има издадена заповед на компанията реализатор на ремонта да се вземат незабавни ограничения за укрепването на ската от скалната маса с дига в единия от секторите.

В коментар от строителната компания твърдят, че имат подготвеност да стартират работа незабавно, откакто се отстранен стълбове в региона.

Хората обаче се притесняват и че ремонтът няма да завърши в период, тъй като на терена не се работи.

Междувременно пък стана ясно и че държавното управление отпуска сумата от 650 хиляди лв. на Община Смолян за ремонта на улица " Проф. Асен Василев ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР