Спрямо останалите граждани на ЕС българите най-слабо съчувстват на украинците.

...
Спрямо останалите граждани на ЕС българите най-слабо съчувстват на украинците.
Коментари Харесай

“Евробарометър”: Българите най-слабо съчувстват на украинците


Спрямо останалите жители на Европейски Съюз българите най-слабо съчувстват на украинците. Това демонстрират данните от експресно изследване на „ Евробарометър “, извършено във всички страни членки на Европейски Съюз.

Според изследването 39% от българите изпитват цялостно състрадание към украинците. 34 на 100 изпитват състрадание до известна степен, 15% от интервюираните по-скоро не съчувстват, 10 на 100 въобще не изпитват състрадание, а 3% са дали отговор „ не знам “.

Средно за Европейски Съюз данните са надлежно 54%, 35%, 6%, 3% и 2% не са дали отговор по същите индикатори в посочения ред.

Отговорна ли е Русия за войната?

Според 27% от интервюираните българи Русия е главен провинен за войната, 19 на 100 считат, че това е частично правилно, 21% не са съгласни, 25% са напълно несъгласни, а 8 на 100 не дават отговор. В Европейски Съюз дяловете надлежно се разпределят сред 52%, 26%, 10%, 7% и 5% %.

Трябва ли Украйна да се причисли към Европейски Съюз?

На въпроса за присъединението на Украйна към Европейски Съюз 23% от българите са съгласни изцяло, 28% частично, 14% не са съгласни, 21% уверено възразяват, 14% пък нямат мнение. В Европейски Съюз тези дялове са надлежно 30%, 36%, 12%, 10% и 12% са дали отговор „ не знам “.

Одобрявате ли дейностите на Европейски Съюз след експлоадирането на войната?

49% от българите утвърждават дейностите на Европейски Съюз след експлоадирането на войната. За съпоставяне -средно в Европейски Съюз 69% от участвалите в допитването са изразили поддръжка за европейския отговор. Данните сочат, че 70% от българите и 79% от останалите в Европейски Съюз правят оценка позитивно проявата на съпричастност с Украйна.

Доставки на военна помощ за Украйна?

На въпроса за даване на оръжие на Украйна 30% от българите поддържат даването на военна помощ, за съпоставяне в Европейски Съюз сходна мярка има утвърждението на 67% от интервюираните.

Какво демонстрират данните за Европейски Съюз като цяло?

Публикуваното експресно изследване на „ Евробарометър “ демонстрира необятен консенсус измежду европейските жители в интерес на реакцията на Европейски Съюз на съветското навлизане в Украйна.

Мнозинството от европейците считат, че от началото на войната съюзът е показал взаимност (79 %), бил е обединен (63 %) и бърз (58 %) в реакцията си.

Анкетираните утвърждават в огромна степен непоколебимата поддръжка за Украйна и за нейния народ. По-специално над девет от всеки 10 интервюирани (93 %) утвърждават даването на филантропична помощ на хората, наранени от войната. 88 % от европейците поддържат концепцията за банкет в Европейски Съюз на хора, бягащи от войната. 80 % утвърждават предоставената на Украйна финансова поддръжка.

Подкрепата за глобите, наложени на Русия след нейното военно нахлуване против Украйна, е доста висока. По-голямата част от европейците (80 %) утвърждават икономическите наказания против Русия. 79 % от европейците утвърждават прибягването до наказания против съветските олигарси за налагане на ясни стопански и политически последствия на политическия хайлайф на Русия, виновен за нахлуването.

Две трети от европейците (67 %) поддържат това, че Европейски Съюз финансира закупуването и доставката на военно съоръжение за Украйна. Освен това 75 % смятат, че войната в Украйна демонстрира, че се „ нуждаем от засилено военно съдействие в границите на Европейски Съюз “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР