Спрямо останалите четири лица прокуратурата няма да постанови 72 часово

...
Спрямо останалите четири лица прокуратурата няма да постанови 72 часово
Коментари Харесай

Много Важна Информация От Главния Прокурор Сотир Цацаров За Екстрадицията На Желяз И Другите Българи От Фирмата В Сащ!

Спрямо останалите четири лица прокуратурата няма да постанови 72 часово задържане и няма да изиска задържането им под стража, само че това не анулира отговорностите по контракта за екстрадиция сред България и Съединени американски щати, сподели Цацаров.

Той разясни, че до екстрадиционно произвеждане по силата на този контракт и Европейската заповед за арест ще се стигне. Въпросът е да се проведат съвещания, в които американската страна би трябвало да премисли дали случаите са толкоз неотложни и на второ място - основанията за задържане. Трябва да се търси салдото, при който от една страна договорът да продължи да работи като средство за предаване на лица, които в действителност са направили тежки закононарушения, само че въпреки това да не се трансформира в средство на голословна принуда на български жители, сподели основният прокурор.

Необходимо е да се намерения за реорганизацията на случаите и това би трябвало да се прави с мисъл. По думите му апелите за смяна на контракта със Съединени американски щати са чист популизъм, и в тях няма натурализъм.

Очакват се съвещания сред българската и американската страна на равнище министерства на правораздаването, сподели Сотир Цацаров. Той добави, че през днешния ден му престои среща с представител на посолството на Съединени американски щати.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР