Спрях се на вашата политическа сила в търсене на най-голям

...
Спрях се на вашата политическа сила в търсене на най-голям
Коментари Харесай

Радев с мандат и червени рози за Нинова: Имате най-голям шанс за кабинет


Спрях се на вашата политическа мощ в търсене на максимален късмет за сформиране на работещо държавно управление с ясна политическа отговорност. Това сподели президентът Румен Радев, откакто връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия.

В комплект с досието Радев подари на водача Корнелия Нинова и букет с червени рози по случай рождения й ден през днешния ден. 

" Във времена на мощно политическо опълчване Българска социалистическа партия освен съумя да запази разговора с всички парламентарно показани партии, само че и сподели, че може да прави взаимни отстъпки, да влиза в обединения и да ръководи със свои политически съперници, да взаимодейства както с новите, по този начин и със старите обединения в българския парламент " , стимулира се още президентът.

" Надявам се, че стремежът на Българска социалистическа партия за подсилване на българския парламентаризъм ще бъде още един фактор за сформиране на кабинет " , заключи той и пожела триумф.

Още по-лаконична бе самата Нинова: 

" Благодаря за доверието. Разбираме тежестта на обстановката и отговорността, която ни се разпорежда. Ще създадем всичко допустимо да съберем нужната поддръжка. Действително д оказахме, че можем да беседваме рационално, умерено и с отговорност към националния интерес. Ще продължим в този дух " , даде обещание тя и сервира на президента кутия шоколадови бонбони, с цел да се почерпят за празника й. 

Това е четвъртият път, в който президентът избира да връчи последния мандат на Българска социалистическа партия. Левицата получи досието за сформиране на кабинет в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, само че и в трите случая не съумя да събере нужната парламентарна поддръжка.

Ако и в този момент стане по този начин, страната ще отиде на петите подред предварителни избори за последните две години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР