Спрягат се доста имена за главен прокурор, дори и на

...
Спрягат се доста имена за главен прокурор, дори и на
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Бъдещият главен прокурор няма да е жена

Спрягат се много имена за основен прокурор, даже и на жена. В никакъв случай обаче не позволявам основен прокурор да е жена, тъй като натискът е голям. Това съобщи някогашният ръководител на Етичната комисия в прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров пред bTV.
Президентът няма право да слага критерии, само че той не го е и правил. Президентът е желал да придобие директни усещания от разнообразни институции, разяснява той.

По думите му преди избора на нов основен прокурор се поражда проблем от обстоятелството, че хората, които имат право да го предлагат са понижени на половина. Друга спънка е това, че министърът на правораздаването отказал да направи номинация, евентуално, с цел да не се породи подозрение, че се намесва в избора. Според Тодоров, обаче Данаил Кирилов трябвало да премисли решението си, тъй като по този начин щяло да има по-голям детайл на състезателност. А конкуренцията раждала качество.

„ Виждам най-малко три основателни аргументи, идващият основен прокурор да бъде излъчен от средите на прокуратурата. Едната причина е еволюционна, втората е чисто законова, а третата - инерцията, набрана от прокуратурата, да не стопира ", стана ясно от думите му.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР