Сприятелявала се с тях и се жалвала, че колата й

...
Сприятелявала се с тях и се жалвала, че колата й
Коментари Харесай

Сприятелявала се с тях и се жалвала, че колата й е развалена и са нужни пари за ремонт.

Сприятелявала се с тях и се жалвала, че колата й е развалена и са нужни пари за ремонт. Да ти вземат парите с памук. По този метод 33–годишна плевенчанка съумяла да оплете в мрежите си 15 мъже, като им измъкнала общо 20 000 лв., оповестиха от пловдивската полиция.

До разплитане на случая се стигнало след получен неотдавна сигнал в отдел „ Икономическа полиция “ в пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. Мъж от региона разказал, че при започване на годината приел покана за другарство в обществената мрежа от непозната жена. След първото известие двамата почнали да се опознават взаимно с чатове в интернет, а след това кореспонденцията им се трансферирала и през мобилно приложение за видео и адуио диалози.

Скоро мъжът добил усещане, че неговата събеседничка изпитва откровени усеща и се съгласил на предлагането й да заживеят дружно в дома му. В деня, в който дамата трябвало да дойде, получил телефонно позвъняване от нея. Силно обезпокоена, тя съобщила, че по пътя е закъсала с автомобила си. В диалога се намесил и привиден автомонтьор, който оповестил, че повредата е доста сериозна и изискал към 6000 лв. за незабавното й премахване. Без да се двоуми, пострадалият превел сумата на посочена банкова сметка и останал в очакване на партньорката си, която обаче повече не се появила и станала неоткриваема.

По формираното досъдебно произвеждане са извършени голям брой оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. При спецакция в сряда тя била арестувана, а при претършуване в дома й са открити и конфискувани разнообразни материални доказателства.

В началния стадий на следствието са документирани 15 случая, при които дамата е оплела в мрежите си мъже от цялата страна, отнемайки от тях към 20 хиляди лв.. Основно предлогът, под който им желала пари, бил обвързван с автомобила й – за ремонт или прилагане на пътна помощ, за зареждане с гориво, заплащане на санкции или натрапен запор. Активната работа на чиновниците продължава, а от направения разбор на събраните досега материали се допуска, че пострадалите от закононарушението са доста повече – към 50, а сумата възлиза на над 70 хиляди лв..

С разпореждане на наблюдаващия делото областен прокурор 33-годишната извършителка е привлечена като обвинена, а срокът на ареста й – продължен до 72 часа. С решение от през днешния ден на Районен съд – Пловдив на дамата е наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР