Спрецсъдът върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни”. Подсъдими по

...
Спрецсъдът върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни”. Подсъдими по
Коментари Харесай

Спецсъдът върна на прокуратурата делото за „Царските конюшни”

Спрецсъдът върна на прокуратурата делото за „ Царските конюшни”. Подсъдими по делото са двама – някогашният регионален шеф на София Веселин Пенев и Юлия Димитрова-Цекова, лицензиран оценител.

Досега делото два пъти е връщано за доразследване на прокуратурата от Софийския градски съд. След измененията в Наказателно-процесуален кодекс от 2017 година делото беше импортирано в Специализирания углавен съд. Днес той приключи правосъдното произвеждане, считайки, че прокуратурата е позволила основни нарушавания на процесуалните правила.
" Царските конюшни " – продадени зад тила на страната още преди 13 година Тунел "Витиня " е бил рисков за преминаващите, ремонтът продължава най-малко до март
Спецсъдът не одобри за взаимно разглеждане гражданските искове, които са предявени от Министерството на финансите и от регионалната администрация против Пенев и другата подсъдима.

БГНЕС напомня, че Веселин Пенев е предаден на съд за няколко закононарушения. Едното обвиняване е за подписана неизгодна договорка, така наречен „ Царски конюшни”. Щетата е над 10 млн. лева и е образувана от разликата сред продажната цена и действителната пазарна стойност на парцела.

Другото обвиняване е за умишлена занемареност, вследствие на което също са настъпили нездравословни последствия и за регионалната администрация, и за българската страна. „ Царските конюшни” са били продадени за сумата от 658 870 лева Тоест по 90 лева на квадратен метър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР