Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите! Публикуваме пълния

...
Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите! Публикуваме пълния
Коментари Харесай

Пеевски: Очаквам извинение от Петков

Спрете спекулациите за хора на Движение за права и свободи в регулаторите! Публикуваме цялостния лист на излъчените от „ Движението за права и свободи “ и подкрепени от Народното събрание. Очаквам опрощение от Кирил Петков. Това съобщи Делян Пеевски, ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи, оповестиха от пресцентъра на партията.

Пеевски подлага на критика съпредседателя на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков, който през днешния ден направи внушения в общественото пространство, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и президентът владеят посредством свои фрагменти регулаторите и другите контролни органи, в това число и Висш съдебен съвет.



„ Той приказва за някакви 95%, което като се изключи че е невероятно, защото става дума за самостоятелните регулатори, подвежда хората. Държа да подчертая, че Движение за права и свободи има дребен брой лица, препоръчани от ПГ на Движение за права и свободи и подкрепени от Народно събрание и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения “, съобщи Пеевски и добави:

„ А особено по тематиката на ДАНС - аз не знам какъв брой е щатът на ДАНС, само че знам, че в случай че Кирил Петков споделя, че има един представител там, то сигурно Движение за права и свободи има нула “.



„ И защото Движение за права и свободи постоянно са заявявали, че прозрачността е поръчител за честните и открити връзки с хората, за чието доверие работим, публикуваме цялостния лист на излъчените от Движението почтени представители в регулаторите “, уточни Пеевски.

Той се надява, че позволените грешки от страна на Петков се дължат или на неточно подадена към него информация или на неналичието на такава.

„ Разчитам, че откакто се запознае с данните и фактическото състояние в регулаторите, сътрудника Петков ще постъпи мъжки и ще се извини “, съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Представителите на Движение за права и свободи в регулаторите са:

Петър Чобанов, подуправител на Българската национална банка (БНБ)

Юнал Тасим, член на Фискалния съвет

Пламен Киров, член на Комисията за защита на конкуренцията

Ердинч Хайрула, член на Комисията за контролиране на известията

Сабрие Сапунджиева, член на Комисията за отбрана на дискриминирането

Стефан Грозев, член на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет

Любка Кабзималска, контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет.

От данните в известието излиза наяве още, че Пламена Цветанова, която е била член на Висшия правосъден съвет, е напуснала и мандатът ѝ е бил преустановен.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР