Спрете да пиете! Такъв призив отправи украинският депутат Борислав Берьоза

...
Спрете да пиете! Такъв призив отправи украинският депутат Борислав Берьоза
Коментари Харесай

Украински депутат към чешкия президент: Спрете пиенето!

Спрете да пиете! Такъв апел насочи украинският народен представител Борислав Берьоза към чешкия президент Милош Земан във Фейсбук.

"Лекарите наскоро Ви предложиха да се откажете от чашката, която е остаряла Ваша приятелка, а Вие, господин Земан, не се отказвате от алкохола и даже се гордеете с това ", продължи парламентаристът от източноевропейската страна в обществената мрежа.

Повод за гневната рецензия стана изявление на президента на Чехия. Земан, говорейки на съвещание на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прикани Украйна да се помири със загубата на Крим. "Ако ние върнем черноморския полуостров на Киев, ние се надигнем пред нова европейска война, която би трябвало да бъде избегната непременно ", сподели той в Страсбург.

Русия анексира Крим през 2014 година Тогава на следен от Москва референдум болшинството от участниците се оповестиха полуостровът да излезе от рамките на Украйна и да стане част от Русия. Допитванетоне е прието от Европейския съюз, Съединени американски щати и Организация на обединените нации, напомня лента.ру.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР