Спрените заради неправомерно използване на биомаса котли на Топлофикация Перник

...
Спрените заради неправомерно използване на биомаса котли на Топлофикация Перник
Коментари Харесай

Държавата пусна отново на работа един от спрените ТЕЦ-ове на Ковачки

Спрените поради непозволено потребление на биомаса котли на " Топлофикация Перник " към този момент могат да работят още веднъж, излиза наяве от прессъобщение на Министерство на околната среда и водите.
Забраната за работа е вдигната от локалното звено на Регионална инспекция за опазване на околната среда, а повода е следната - да се възвърне топлоподаването за жителите на Перник. Спирането стана факт на 5 септември.
На 9 септември Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник издаде наставления на оператора в период до 13 септември да бъдат отстранени от площадката на предприятието всички налични горива, които не са позволени в настоящото сложно позволение. Предписанието беше издадено, откакто инспекция на РИОСВ-Перник откри съществуването на бали плява на площадката на ТЕЦ-а в количество над 90 тона. След съобщение от сдружението, че предписанията са изпълнени, специалисти на РИОСВ-Перник направиха инспекция, която откри, че площадката е изчистена и на нея не се съхранява плява, написа в. " 24 часа ".
Днес, 12 септември, в 8:00 часа сутринта специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда ще отстранен поставените пломби към генераторите, с цел да може да бъде възобновено подаването на гориво. За да се подсигурява, че няма да бъде употребен забранен тип гориво, в предприятието ще бъдат изпратени чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда за 24-часово наблюдаване на подаваното на гориво към парогенераторите, показват от Министерство на околната среда и водите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР