Справяте се добре на работа, дори повече от добре, постигате

...
Справяте се добре на работа, дори повече от добре, постигате
Коментари Харесай

Истинската причина шефът да не ви харесва

Справяте се добре на работа, даже повече от добре, постигате триумфи, не създавате спорове. И въпреки всичко по всичко проличава, че началникът ви не ви харесва. Държи се студено с вас, въпреки да е позитивно настроен/а към останалите в офиса. Не взима под внимание концепциите ви, пренебрегва мнението ви, иронизира ви.

Каква би могла да бъде същинската причина за това? Ако в работата ви няма пропуски, то най-вероятно е шефът да... се опасява от вас, написа Forbes.

Може би триумфите ви са го подразнили, може би осъзнава, че сте доста по-компетентни от него и усеща позицията си застрашена. За страдание някои ръководители слагат личното си подчертаване пред напредъка на компанията и по тази причина се ядосват, когато някой има по-голям принос от самите тях.

Ако сте попаднали точно в такава обстановка, имате три варианти. Опция 1 - оставате на работата, до момента в който извлечете оптималните изгоди от нея, натрупате опит и контакти, и по-късно си намирате друга. Опция 2 - пробвате се да промените позицията си в границите на самата компания, с цел да ви се постанова по-малко да работите с този човек. Опция 3 - в случай че ситуацията е нетърпимо, незабавно стартирате да търсите друга работа и напускате в първия вероятен миг.

Не е елементарно човек да се оправи с възприятието, че е подценен, само че и това е част от служебния живот. Помнете - колкото по-нагоре се изкачвате и по-добри ставате, толкоз повече ще дразните тези с по-малки благоприятни условия. Приемайте го като комплимент.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР