Справянето с икономическата криза, предизвикана от COVID-19, изисква засилено международно

...
Справянето с икономическата криза, предизвикана от COVID-19, изисква засилено международно
Коментари Харесай

Радев пред световните лидери: Рестриктивните мерки не трябва да нарушават основни човешки права

Справянето с икономическата рецесия, провокирана от COVID-19, изисква засилено интернационално съдействие и многостранен метод. Това е декларирал президентът Румен Радев пред международните водачи на конгрес на Организация на обединените нации, оповестяват от администрацията на президента.

Събитието на високо ниво е на тематика „ Финансиране на развиването в епохата на COVID-19 и оттатък “ и се е осъществило посредством видеоконферентна връзка.
Президентът: Българите не би трябвало да разчитат на импорт за своята издръжка Румен Радев прикани производството на плодове, зеленчуци, месо и мед да се подкрепя по-активно от страната
Пред международните водачи президентът е отбелязал, че „ Най-важните заключения от актуалната рецесия са, че рестриктивните ограничения не би трябвало да нарушават съществени човешки права.

Социалните ограничения би трябвало да оказват помощ навреме на нуждаещите се, а финансовите принадлежности да се насочат към тези, които ще бъдат движещата мощ за бързото възобновяване “, споделя българският държавен глава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР