Справки за прогнозния размер на пенсията на 18 841 души

...
Справки за прогнозния размер на пенсията на 18 841 души
Коментари Харесай

Близо 19 000 е-справки за прогнозния размер на пенсията са направени за месец

Справки за прогнозния размер на пенсията на 18 841 души са били направени в електронния калкулатор на Национален осигурителен институт от 4 май до момента, регистрираха във вторник от института.

Електронният калкулатор бе обновен след влизането в действие на измененията в методиката за пресмятане на самостоятелния коефициент. Бъдещите пенсионери би трябвало да изберат дали коефициентът да бъде изчислен по остарялата методика с избор на 3 удобни години преди 1997 година или по новата методика, при която се гледа единствено приходът след 2000 година.

Услугата е в помощ за пенсионерите, с цел да се ориентират по кой от двата вероятни метода за пресмятане ще се получава по-висока пенсия.

Като част от популяризирането на измененията в нормативната уредба през май т.г. Национален осигурителен институт провежда и осведомителна акция за жителите на по-малките и по-отдалечените обитаеми места в цялата страна.

Общо 1561 бъдещи пенсионери са се съветвали по отношение на разновидностите за пресмятане на самостоятелния коефициент на бъдещата им пенсия. От тях 881 са задали своите въпроси по тематиката в непрекъснатите приемни и изнесени работни места на института, а със особено основаните мобилни екипи са се срещнали 660.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР