Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът, подчерта

...
Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът, подчерта
Коментари Харесай

Държавният глава: Цената на войната винаги се плаща от гражданите, а не от политиците

Справедливостта не е спечелила, до момента в който не се произнесе съдът, акцентира пред публицисти Румен Радев

Трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да оказваме помощ с всичко, с каквото можем. Но който вземе решение за даване на въоръжение и по този метод за замесване на България във войната, би трябвало да може да се изправи пред обществото и да изясни какъв е рискът, тъй като цената постоянно се заплаща от жителите, а не от политиците. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Стара Загора в отговор на въпрос за това дали България би трябвало да даде въоръжение на Украйна.

Нашата съществена задача е да не допуснем българските жители и наши стратегически обекти, като нуклеарната ни централа, да останат без съответна противовъздушна защита, акцентира президентът. Той напомни, че на територията на прилежащи страни падат дронове със заряди в тях и това не трябва да бъде допускано да се случва и у нас.

В отговор на въпрос за бъдещето на комплекса „Марица-Изток“, президентът уточни, че служебното държавно управление е заложило концепцията той да се трансформира в „енергийно сърце“ на България, където последователно да се внедряват нови технологии, които да разрешат екологично произвеждане на сила, само че и опазване на работата на хората. Президентът добави, че плануваният в Плана за възобновяване и резистентност план за създаване на цех за акумулатори не е част от тази идея. По думите му е нужна ясна оценка на риска и изгодите от този план.

Справедливостта не е спечелила, до момента в който не се произнесе съдът, безапелационен бе президентът, помолен за коментар на ареста на някогашния министър-председател. Румен Радев сподели още, че не се меси в работата на правоохранителните органи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР