Справедливо и честно е хората да бъдат класифицирани в три

...
Справедливо и честно е хората да бъдат класифицирани в три
Коментари Харесай

Давате ли повече, отколкото получавате?

Справедливо и почтено е хората да бъдат класифицирани в три групи: даващи, вземащи и тези, които се намират сред тях. Повечето хора са точно в тази група – нещо като център на салдото сред отдаването и приемането.

Всяка от останалите две групи е самобитно малцинство с нещо общо посред им – целта. При едните целта е постоянно да дават, а при другите водещ е личния интерес. Няма нищо неприятно в това, стига да не се минава здравословната граница, зад която този, който отдава, стартира да страда.

Пред вас са 5 признака, които демонстрират, че давате доста повече, в сравнение с получавате:

1. Никога не казвате „ Не "

Неумението да казвате „ Не "  е в положение да постави кол в колелото на живота ви. Случва ли ви се да се съгласявате външно с усмивка, само че в това време със свито сърце? Да, това е сигурен симптом, че прекомерно доста давате. Имате цялостното право да кажете „ Не ", даже без да обяснявате за какво.

2. Нямате време за себе си

За страдание, всеотдайността може да докара до напразни загуби на време. Релаксът, времето за себе си е нужда, а не вид, който можем да пропущаме. Прост биологичен закон: тялото и мозъкът имат от потребност от възобновяване и зареждане, с цел да се усещаме щастливи. Приемете като обвързване да отделяте време за себе си и нещата, които ви карат да се чувствате добре.

3. Вие сте решението на непознати проблеми

Тя или той са на телефона и ви занимават с проблемите си. Денят ви е бил дълъг, към този момент е 9 часа вечерта и нямате самообладание да се отпуснете на комфортния диван у дома. Но сте прекомерно вежливи да прекъснете монолога в слушалката и продължавате ли продължавате да слушате. Примерно след към 20 минути тя или той най-накрая се интересуват от вашето мнение или решение на техния проблем. Честно ли е? Ако е процедура, научете си урока – изключвайте вечер телефона, или просто игнорирайте ненужните позвънявания. Престанете да бъдете психотерапевт на повикване.

4. Личният ви живот е цялостен напрегнато

По някаква причина имате възприятието, че животът ви е цялостен със стрес и драматизъм, без да ви е ясно от кое място идват. Дори и тези, които обичат сцената, имат избран предел на търпимост за театри. Ако прекомерно доста давате от себе си, отваряте вратата за огромни драми.

5. Щастието ви страда

Независимо, че всеотдайните получават наслаждение от това да оказват помощ на другите, те също са хора. Повишените равнища на стрес и адреналин мога да доведат до ненадейни последици, в това число в „ химията ” на мозъка. Трудно е да се каже по кое време тъкмо се случва това, само че прекомерно постоянно резултатът е паника, меланхолия или наподобяващи ги признаци. Не стига, че ще пострадат физическото и психическото ви здраве, само че и повече няма да можете на никого да помагате.

Източник: Little Things
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР