Spravato“ е одобрен като първи антидепресант за склонни към самоубийство

...
Spravato“ е одобрен като първи антидепресант за склонни към самоубийство
Коментари Харесай

Произведоха първия спрей за нос, предотвратяващ самоубийства

„ Spravato “ е утвърден като първи антидепресант за склонни към самоубийство хора, защото лекарите стават все по-загрижени за резултата на COVID-19 върху психологичното здраве на популацията.

„ Одобрението на Службата за ръководство на храни и медикаменти значи, че бързодействащият спрей за нос ще бъде наличен за хора със самоубийствени мисли и проект за тяхното привеждане в деяние “, съобщи Мишел Крамър, вицепрезидент на американското звено по невронаучни проучвания на J & J. 11% до 12% от 17 милиона американци имат съществено депресивно разстройство със самоубийствени мисли, съгласно „ Медикал Експрес “.

„ Spravato “ се употребява от към 6 000 души за стабилно лекуване на меланхолия след одобряването му през март 2019 година Решението на J&J да го изследва при депресирани хора, интензивно обмислящи самоубийства, е наклонност измежду производителите на медикаменти, които рутинно изключват пациенти от сходни опити.
Част от претекста зад решението беше, че способността на препарата да работи бързо може да значи, че работи по друг метод от по-старите антидепресанти, които могат да лишават седмици, с цел да повлияят, сподели Крамър. Проучванията сочат, че тези, които получават лекарството, имат бързо понижаване на тежестта в мисленето си, макар че резултатите не се разграничават по статистически важен метод от тези при пациентите, получаващи плацебо.

Америка беше подложена на рецесия в самоубийствата още преди пандемията, като процентът е повишен с 30% от 1999 година до 2016 година Но физическата отдалеченост и обществената изолираност поради карантината могат да изострят съществуващите проблеми на хората или да доведат до нови.

" Сравнително бързо в границите на няколко седмици видяхме, че много хора се стабилизират след взимане на лекарството ", сподели Крамър.

„ Spravato “ е непосредствен химически братовчед на анестетичния кетамин, който се разграничава от съществуващите антидепресанти, защото работи върху глутаматната система в мозъка, а не върху серотонина или норепинеферина. Учените работят за по-доброто схващане по какъв начин лекарството оказва помощ на пациентите и за какво работи толкоз бързо.

Одобрението на лекарството предходната година бе първият огромен пробив в лекуването на депресията от 1987 година Оттогава президентът Доналд Тръмп настояваше, че препаратът има капацитет да ограничи самоубийствата на ветерани, само че медицинският съвет по въпросите на ветераните утвърди използването на лекарството единствено в лимитирана серия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР