Spotify разреши на независимите музиканти да публикуват своите тракове директно,

...
Spotify разреши на независимите музиканти да публикуват своите тракове директно,
Коментари Харесай

Spotify даде възможност на музикантите да публикуват своята музика без посредници

Spotify позволи на самостоятелните музиканти да разгласяват своите тракове непосредствено, без каквито и да било медиатори и дистрибутори В момента новата функционалност работи в режим на бета проби и е налична за няколко стотици музиканти от Съединени американски щати, които Spotify е поканил. През идната година се планува броят поканени музиканти да нарасне.

Тези музиканти могат да разгласяват своите творби посредством платформата Spotify for Artists , която генерира и статистиката на броя слушатели и дава правото да се оферират музикалните тракове от името на Spotify.

При качването на музикалното осъществяване е належащо да се избере датата на публикуването (не може да се разгласява веднага). Необходимо е подаването и на спомагателна информация – името на албума или сингъла, малко изложение и други. Музикантът има опция за прелиминарен обзор на своето произведение. Засега всичко е гратис – няма скрити такси и каквото и да било друго от този жанр.



Spotify дава опция музикалното произведение да се прибавя най-малко пет дни преди публикуването. През това време компанията ще ревизира, дали няма някакви нарушавания – на авторското право, на разпоредбите за издание и така нататък



Музикантите ще получават 50% от прихода, получен от тяхното творчество. Плащането става автоматизирано в края на всеки месец по посочена от създателя банкова сметка.



The Verge съобщи, че при потреблението на медиатори музикантите печелят доста по-малко. Spotify заплаща на медиаторите от 52% до 55% от от приходите на творбата. От тези 52% музикантите получават едвам към 15% и в доста редки случаи до 50%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР