Spotify премахна R. Kelly от плейлистите си като част от

...
Spotify премахна R. Kelly от плейлистите си като част от
Коментари Харесай

Spotify изгони R. Kelly и върви по опасен път

Spotify отстрани R. Kelly от плейлистите си като част от новата политика „Hate Content & Hateful Conduct“. Потребителите на услугата за стрийминг към момента ще могат да намерят музиката на R & B артиста, само че Spotify към този момент няма да го разпространява интензивно.
Музиката му ще бъде отстранена от всички плейлисти и рекомендации, благосъстоятелност на Spotify.

„Искаме нашите публицистични решения – това, което избираме да програмираме – да отразяват нашите ценности“, споделя Spotify.

Въпреки че музиката на R. Kelly към момента е налична за услугата, Spotify удостовери:

„Премахваме музиката на R. Kelly от всички плейлисти и алгоритмични рекомендации на Spotify, като да вземем за пример Discover Weekly“.

Официалните песни за Spotify са означени с надписа „by Spotify“.

Изваждането на R. Kelly е вследствие на новата политика „Hate Content & Hateful Conduct“, която е предопределена да бъде „в сходство с нашите обособени функции в музиката и медиите“. Компанията разказва наличието на ненавист като: „Съдържание, което категорично и индиректно предизвиква, застъпва или подстрекава ненавист или принуждение против група или субект въз основа на характерности, в това число раса, вяра, полова еднаквост, пол, етническа принадлежност, народност, полова ориентировка, статус или увреждане.“

Това е първото сходно наказване в историята на компанията и то се свързва с продължаващите години наред обвинявания против R. Kelly за полово посягане, в това число против малолетни девойки. Няколко дами го съдиха по обвиняване, че ги е подмамил да вършат секс преди да са пълнолетни, а родителите на няколко други го упрекнаха, че е държал заключени дъщерите им срещу волята им. Той отхвърля да има нещо правилно в това, само че акцията #MuteRKelly стана изключително дейна през последните месеци.

По този метод Spotify навлиза в евентуално рисковата територия на цензурата, маскирана като политическа уместност. Ако го подкараме по този начин, огромна част от създателите – като се почне от Фелини и се стигне до Майкъл Джексън – ще бъдат изрязани от филми или музика, ще бъдат заличени от музеи или изтрити от енциклопедии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР