Spotify отрича, че 30-секундният трик може да ви направи богати

...
Ръководителят на Spotify отрече твърденията, че потребителите могат многократно да
Коментари Харесай

Ръководителят на Spotify отрече твърденията, че потребителите могат многократно да слушат 30-секундна песен, за да печелят месечни хонорари.

Финансови анализатори в JP Morgan казаха, че абонатите на Spotify могат да правят $1200 (£960) на месец, като слушат песен на повторение, 24 часа на ден.< /p>

Твърдението предполага, че структурата на плащанията на роялти на Spotify може да бъде манипулирана.

Но Даниел Ек, стриймингът главен изпълнителен директор на гиганта, казва, че това не е начинът, по който работят възнагражденията на платформата.

Теорията беше съобщена за първи път във Financial Times, а след това публикувана в туитър от Джулиан Климочко, основател на Accelerate , базирана в Канада инвестиционна компания.

"Ако това беше вярно, моят собствен плейлист щеше да бъде просто "30-секундното изпълнение на Daniel's Jam" при повторение!" Г-н Ек туитна в отговор.

"Но сериозно, нашата система за възнаграждения не работи точно така.

Изразени са опасения, че изкуственият стрийминг - при който устройствата изпълняват избрани песни в цикъл - пречи на музикалната индустрия, като според Financial Times ръководителите на JP Morgan изчисляват, че около 10% от всички потоци са фалшиви.

Само миналата седмица шведският вестник Svenska Dagbladet съобщи, че престъпни банди използват системата за възнаграждения на Spotify, за да перат пари, направени чрез сделки с наркотици.

Тейлър Суифт разби още музикални записи Spotify повишава цената на абонамента за милиони

Според уебсайта на Spotify има две нива на възнаграждения и артистите се изплащат веднъж месечно, но сумата, която получават, може да варира.

„Противно на това, което може би сте чули, Spotify не плаща възнаграждения на изпълнител според тарифа за възпроизвеждане или за поток“, се казва в уебсайта.

"Възнагражденията, които артистите получават, може да варират според разликите в начина, по който музиката им се предава поточно или споразуменията, които имат с лейбъли или дистрибутори."

Universal Music Group и Deezer наскоро обявиха, че ще пуснат съвместно модел за стрийминг на музика, насочен към генериране на по-големи възнаграждения за артисти – което означава, че ще им се плаща повече, ако потребителите активно избират да слушат тяхната музика.

Това може да означава, че Spotify и други услуги за стрийминг като Apple Music ще бъдат принудени да коригират собствените си модели.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР