Spotify, който по-рано внедри алгоритми с изкуствен интелект с функция

...
Spotify, който по-рано внедри алгоритми с изкуствен интелект с функция
Коментари Харесай

Spotify ще добави AI-генератор на плейлисти въз основа на текстови описания

Spotify, който по-рано внедри логаритми с изкуствен интелект с функционалност DJ и превод на подкасти, се стреми да разшири наличието в платформата на функционалностите с изкуствен интелект. В кода на идната версия на приложението бяха открити фрагменти, които демонстрират, че плейлистите могат да се генерират благодарение на текстови описания.

В кода на приложението Spotify бяха открити фрагменти, сочещи към „ плейлисти с изкуствен интелект “ и „ плейлисти, основани на потребителски описания “ — съответните скрийншоти бяха оповестени от откривателя на приложението Крис Месина. Администрацията на платформата по-рано сложи основите на новия артикул, като предложи функционалността „ Нишови миксове “, която ви разрешава да създавате плейлисти, като вземете поради необятен набор от критерии — от род до атмосфера и хармония. Spotify обаче посочи, че функционалността не работи въз основата на AI, а употребява технологии и логаритми за персонализиране.

Генерирането на плейлисти въз основа на текстови описания може да бъде обвързвано с функционалността Blend, допусна Месина: някои фрагменти от кода демонстрират, че плейлистите могат да бъдат основани с присъединяване на други консуматори. Не всички функционалности, открити в кода на приложението, фактически влизат в обществената версия, само че последното изобретение демонстрира интереса на Spotify към AI-технологията в работата му по персонализиране на музиката.

Компанията има поделение, което работи върху най-новите огромни езикови модели, сподели представителят на Spotify пред TechCrunch. В компанията работят няколкостотин експерти по персонализация и технологии за машинно образование, в това число и огромна изследователска група, която владее огромните езикови модели и генеративни логаритми. Spotify даже опитва с сходен на ChatGPT чатбот, който ви разрешава да намирате музика благодарение на елементарни текстови команди, само че това решение към момента не е излязло.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР