Спотапянето на поредния голям десантен кораб от Черноморския флот, Украйна

...
Спотапянето на поредния голям десантен кораб от Черноморския флот, Украйна
Коментари Харесай

Лондон: Украйна взема инициативата в Черно море

Спотапянето на следващия огромен десантен транспортен съд от Черноморския флот, Украйна наподобява дефинитивно взе самодейността от Русия в западната част на Черно море. Това написа в последния отчет на Британското разузнаване, оповестен в X.

Както означават от Министерството на защитата на Обединеното кралство, на 14 февруари украинските сили организираха сполучлива офанзива с морски дрон против съветския десантен транспортен съд от клас " Ропуча " " Цезар Куников “, която съвсем несъмнено е довела до потъването на кораба. Общо три кораба от клас " Ропуча " бяха унищожени вследствие на украински удари.



Според английското разузнаване корабът се употребява интензивно за логистична поддръжка на Черноморския флот и съветската война против Украйна.

Освен това загубата на кораба съвсем несъмнено понижава още повече лимитираните съветски запаси, налични в Черно море, и ще направи логистичната верига на Черноморския флот уязвима за спомагателни офанзиви. Освен това в допълнение ще понижи запасите, нужни за превоз сред континентална Русия и Кримския полуостров, когато Керченският мост бъде затворен.



" Украинската досетливост мощно евентуално е попречила на Русия да работи свободно в западната част на Черно море и е разрешила на Украйна да изземе морската самодейност от Русия “, означават от Британското разузнаване.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 15 February 2024.

Find out more about Defence Intelligence's use of language:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР