Способността на децата да извършват фини движения с ръце и

...
Способността на децата да извършват фини движения с ръце и
Коментари Харесай

Компютърните и ТВ екрани влияят на координацията на децата

Способността на децата да правят фини придвижвания с ръце и отзивчивите им качества понижават при нескончаем престой пред екрана на тв приемник, компютър или друго устройство, оповестява ирландският уебсайт Брейкингнюз.

Канадски учени изследвали 2400 деца на две и три години и техните родители. Децата, прекарали по-дълго време пред телевизионния екран или в компютърни игри, се показали по-зле при съществена инспекция на умения за съгласуваност, връзка, обществени умения и решение на проблем за 3- и 5-годишна възраст.

Една четвърт от децата имали недостатък в общуването или моториката, или забавили своето речево развиване още в предучилищна възраст. Взирането в екрана пречи на развиването на физическите и умствени качества на децата и вреди на общественото и прочувствено здраве, сподели доктор Шери Мадигън, водещ академик от университета в Калгари.

Учените открили, че децата на две години прекарват приблизително по 17,09 часа седмично пред екрана на електронно устройство, а три- и петгодишните - надлежно по 24,99 и 10,85 часа.

Авторите поучават в дома да се обособи " зона без екран ", както и да се дефинира време, в което не работи нито едно устройство. Родителите би трябвало да лимитират времето, което самите те прекарват пред екрана и да отделят повече време за непосредствено другарство с децата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР