Способността на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект да генерират

...
Способността на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект да генерират
Коментари Харесай

Уебсайт използва AI, за да генерира човешки лица

Способността на логаритмите с детайли на изкуствен интелект да генерират синтетични графики е позната на експертите от този отрасъл, само че не и на необятната общност. Това е на път да се промени – неотдавна в Глобалната мрежа се появи нов уеб страница, чиято единствена цел е да генерира лица на хора. Влизате в страницата и първото нещо, което виждате, е лице на човек. И не, този човек не съществува…

Кодът на програмата е дело на Филип Уанг, софтуерен инженер на Uber, и произлиза от логаритмите на Nvidia. Програмата разполага с голям набор от изображения на същински хора и използва GAN (генеративна ъсътезателна мрежа)  невронна мрежа. Резултатът е непрестанен поток от генерирани изображения на измислени персони, които наподобяват напълно като същински.

Уанг показа във Фейсбук: „Всеки път, в който натиснете бутона за презареждане на страницата, мрежата основава ново изображение на лице…„. Програмистът показа пред уеб портала Motherboard: „Хората не осъзнават какъв брой добър ще стане изкуственият разсъдък в синтезирането на изображения„.

Оригиналният сорс код е основан взаимно с популчрния в тези среди експерт Иън Гудфелоу. Самият логаритъм на Nvidia, който се назовава StyleGAN , неотдавна е опен-сорс и към този момент се е потвърдил като извънредно еластичен. Макар че тази съответна версия е тренирана да генерира лице, невронната мрежа, на доктрина, може да прави всичко. Някои учени към този момент опитват с други изображения – на графити, шрифтове и даже на манга герои.

MFW when I look up from my GAN at the latest psych paper but then realize it's a Registered Report. pic.twitter.com/7jJw17Ekqk

— gwern (@gwern) February 8, 2019

Идеята зад StyleGAN е в действителност революционна и би имала доста изобретателни приложения в практиката. С нея са създавани даже и творби на изкуството. От друга страна, не всички употребяват новата невронна мрежа с положителни цели. Някои фенове опитват с потреблението на изкуствени лица в порно наличие, снимано без знанието на субектите. След въвеждането на технологията в бита, обществото има съображение да се съмнява във всичко, което излиза в медиите. Според някои научни групи софтуерът може да се употребява в основаването на материали за политическа агитация и злонамерени акции.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР