Способността да се изправим пред многото предизвикателства, които животът непрекъснато

...
Способността да се изправим пред многото предизвикателства, които животът непрекъснато
Коментари Харесай

3 урока, които ще ви помогнат да отгледате силно дете

Способността да се надигнем пред многото провокации, които животът непрестанно слага пред нас, се крие основно в главите ни. Умствената мощ в действителност е от значително значение, с цел да намерим храброст да не се сринем и да потърсим съответен отговор. За благополучие това не е вродено качество - човек не се ражда душевен мощен, само че с времето и верните уроци, става несломим.

3 са значимите уроци, на които безусловно би трябвало да научите своите деца, в случай че желаете те да реализират това.

1. Научете детето да мисли реалистично

Децата, както и възрастните, позволяват неточности. Те също могат да вземат неправилни решения и да работят независимо, само че в неверна посока. Например, едно прекомерно решително или прекомерно песимистично настроено дете, може да не учи задоволително старателно за изпит. В първия случай, тъй като счита, че към този момент знае всичко, а във втория, тъй като приема, че всички старания ще бъдат безполезни. Много значимо е да го предпазите да не попадне в този мисловен капан.

Затова би трябвало да го научите да бъде реалист, да се вслушва в интуицията си, да реши вярно упованията и вероятностите. За да му помогнете, задайте му въпрос: „ Как можеш да увеличиш възможностите си за триумф? “ Тъй като е нещо съответно и допуска съответни решения, този въпрос ще предизвика детето да мисли в посока по какъв начин да поправя своите упования и да стигне до изводи, по-близки до действителността.

2. Хвалете напъните му, а не достиженията

Една от честите неточности на родителите е да слагат акцент върху резултата, който би трябвало да се реализира. А надалеч по-важни са положените старания, пътят, по който детето върви, ръководейки се от крайната цел. Защото не всеки път този път е еднакъв. Той може да има кривини и трудности, които даже да го връщат назад. Когато го хвалите за изминатия път и напъните, които е положило, то ще се научи да прави оценка това, което прави, а не финалния триумф. Това ще му помогне да пораства и развива нови качества, да не се опасява и да се научи да печели по пътя си другари. Ще знае, че и да падне, може да стане и да продължи напред.

3. Дайте му късмет да се научи да ръководи страстите си

За родителите е мъчно да одобряват, че децата им са същества, самостоятелни от тях. Майките и бащите се пробват - с най-хубави планове, да закрилят всяка тяхна стъпка, да смекчат прочувственото влияние на събитията върху душeвността им, да ги забавляват, да им спестят тъгата и разочарованието. Но по този метод ги лишават от опцията да се научат да ръководят и се оправят с страстите си. Ако не знае по какъв начин да реагира в избрана обстановка като дете, то ще продължи да прави същото и като възрастен.

По материали от .

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР