Способността да бъдат овладявани мигновените импулси, противоречащи на дългосрочните цели,

...
Способността да бъдат овладявани мигновените импулси, противоречащи на дългосрочните цели,
Коментари Харесай

Погледнете се отстрани само с тези техники за себеконтрол

Способността да бъдат овладявани мигновените импулси, противоречащи на дълготрайните цели, е отличителна линия на сполучливите хора.

Хората със мощен самоконтрол имат по-добри здравословни, финансови, професионални и обществени индикатори. Те по-рядко имат проблеми с тютюнопушенето, не злоупотребяват с алкохол и нездравословни вещества и могат да управляват питателните си привички. Като цяло те са по-доволни от живота си и го считат за логичен.

Това значи, че контролът над страстите, изкушенията и първичните инстинкти е извънредно значим, с цел да можем да водим пълностоен и здравословен живот.

Самоконтролът е дарба, която може да се придобие, в случай че се работи върху него всеки ден.

За постигането този надзор първото и най-важно е себепознанието, с цел да се работи против слабостите.

Разбира се самоконтролът не е нещо елементарно. Той е нежна, деликатна и постоянно краткотрайна дарба, която се губи елементарно, в случай че се работи ирационално. Има техники, които могат да оказват помощ да се виждаме в профил, с цел да запазим самоконтрола си.

Следене на държанието

Практикувайте осъзнатост във всяко ваше деяние. Разбирайте постоянно какво и за какво вършиме, както и какви ще са последствията от това ваше деяние.

- Нужно е да се възнамерява менюто, в случай че задачата е отслабване;

 Tехники за себеконтрол

- Трябва добре да се преценя защо да се харчат парите, с цел да се резервира равновесието в персоналния бюджет.

Игнориране на мислите, които пораждат паника

Колкото повече се опитваме да избягаме от някаква мисъл, толкоз повече тя ни завладява. Затова би трябвало да се упражнява техниката за сомоконтрол, като времето се посвещава на други занимания.

Усвояване на потребни за здравето привички

Всяка една смяна в навиците и държанието ни изисква самоконтрол и взаимни отстъпки. На мозъка са му нужни 21 дни, с цел да схване избран нов табиет. Трябва да се изчака това време да мине, с цел да се постигнете задачата.

Ролята на спокойствието за себеусъвършенстването

Дълбокото дишане, броенето до 10 и други привички са чудесни техники за усмиряване и възстановяване на самоконтрола. Можете да употребявате и други способи като медитацията и пиенето на чай да вземем за пример.

Ролята за себеконтрола на средата в близост

 Самоконтрол себеконтрол

Избягването на местата, свързани с привички, които би трябвало да бъдат изкоренени, е причина за сполучливо решение на казуса. Баровете, магазините са местата, които би трябвало да се заобикалят, в случай че задачата е прекъсване на алкохола, безразборното извършване на покупки или отслабването. Средата провокира реакции по избран метод. Промяната на обстановката оказва помощ на самоконтрола.

Освобождаване от напрежението за повече самоконтрол

Има доста действия, които могат да ви оказват помощ за справяне с нездравословните страсти. Тренировки, спортуване, разходки, взимане на ароматна вана - това е единствено част от страхотните способи за освобождение на напрежението и отбягване на неприятното поведение.

Вижте още:

- Задължителните техники за самоконтрол;

- Промяната на държанието води до смяна на ориста.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР