Способно ли е дясноцентристкото пространство да се противопостави на статуквото?

...
Способно ли е дясноцентристкото пространство да се противопостави на статуквото?
Коментари Харесай

Способно ли е дясноцентристкото пространство да се противопостави на статуквото на евроизборите?

Способно ли е дясноцентристкото пространство да се опълчи на статуквото? Този въпрос слага в отворено писмо коалиция " Възход ", формирана от БДС " Радикали, Движение " Демократично деяние ", Единна национална партия (ЕНП), Радикалдемократическата партия, Съюза на свободните демократи. Ето и какво гласи писмото:
" Изборите за членове на Европейския парламент слагат пред нас, партиите от демократичното дясноцентристко пространство, сериозен и значим тест: способни ли сме дружно да се противопоставим на парламентарно показаното политическо статукво, което не може да отбрани стремежите на българските жители да живеят в просперираща и демократична страна - пълноправен и почитан член на Европейския съюз?
Разбира се, всяка от нашите обединения носи своето минало, триумфите и неуспехите в политиката. След няколко следващи опита един или различен да си присвои плюсовете, а да трансферира минусите на останалите си сътрудници, е време да създадем преоценка и да вземем освен рационално, само че и предстоящо от доста гласоподаватели политическо решение - да се явим на идните избори дружно, в изискванията на равнопоставеност и демонстрирайки взаимно почитание. Това решение има своето значимо съображение –да върнем в българските жители чувството за правдивост и житейска вероятност да се съумява по разпоредбите. Ще го създадем единствено в случай че потиснем нашите разлики и личностните си проблеми в името на огромната цел.
България чака това наше решение. Ние протягаме нашата ръка за общо присъединяване в изборите, тъй като не бихме желали за следващ път демократичните партии да вземат участие в една безсмислена и несполучлива конкуренция, от която ще завоюва само политико-икономическата мафия.
Имаме напълно малко време, с цел да решим по какъв начин ще участваме в изборите - дружно или поотделно. Уверяваме Ви, че каквото и решение да вземете, ние сме подготвени за идната акция и ще създадем всичко, което е по силите ни с цел да реализираме стремежи от гласоподавателите ни резултат.
На дълъг път се потегля с армада, а освен с един кораб… "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР