Спортувай с президента е новата инициатива на държавния глава Румен

...
Спортувай с президента е новата инициатива на държавния глава Румен
Коментари Харесай

Радев с инициатива Спортувай с президента

" Спортувай с президента " е новата самодейност на президента Румен Радев, която да насърчи физическата интензивност и практикуването на спорт за възстановяване на здравето, развиването на двигателните умения и общественото другарство при децата и младежите, съобщи на БГНЕС.
Тя бе оповестена от него в НСА по време на конференция " Спортът, децата и бъдещето " с присъединяване на водещи специалисти в региона на медицината, логиката на психиката, педагогиката, физическото образование.
" Какво е предлагането на президентската институция за наша самодейност? Искам да сме наясно, президентската институция не дефинира политиката в региона на спорта, нито се намесва в тази активност. Това си е ангажимент на съответните министерства ", означи той и уточни, че президентската институция желае да бъде сътрудник.
" Ние виждаме, че от една страна имаме една мрежа на виртуални зависимости, в която от ден на ден пропадат нашите деца, мрежата и на обездвижването, мрежата на апатията. Ние би трябвало да противопоставим една друга мрежа. Мрежа от съидейници за всеобщ спорт измежду нашите деца и президентската институция просто желае и ще бъде сътрудник в тази мрежа на съидейници ", сподели Радев. Той уточни, че тяхната самодейност ще бъде " Спортувай с президента ".
" Не очаквайте, че президентът ще постави маратонките и от на следващия ден ще тръгне да обикаля по всички стадиони, игрища, площадки и т. н. Но ние би трябвало да излезем от говореното за спорта като нещо нереално ", уточни той.
Според него време е да има персонална ангажираност на всички равнища. " Това желая да покажа с тази самодейност, че президентът освен на думи, ние към този момент имаме няколко събирания, говорихме доста, обсъждахме всевъзможни тактики, подходи начинания, само че да, аз ще покажа, че и би трябвало да бъда зает ", съобщи Радев.
А какви спортни умения сподели преди време президентът - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР